Blog

15 aug.
0

Sâmbătă, 14 august Centrul Cultural „Elena Roizen ” i-a sărbătorit în avans pe toți cei care poartă numele Maria și Marian

Cântecele și dansurile populare au înveselit spectatorii prezenți pe faleza parcului Ovidiu, iar la sfârșitul spectacolului s-au prins intr-o hora dobrogeană. Felicitări grupului „Mugurasii „, ansamblurilor „Dobrogeanca ” și „Armânamea „.

Citeste mai departe
14 aug.
0

Lutul, apa și pasiunea pentru modelaj au adunat, ieri, pe faleza parcului Ovidiu copii, părinți, bunici dornici de a experimenta lucruri noi

Mândri de reușita lor copiii, dar și adulții au învățat să realizeze un vas de lut pe care îl vor picta la următoarea întâlnire. Felicitări tuturor participanților! Mulțumim doamnei Adriana Ionescu pentru îndrumări, mulțumim Primăriei orașului Ovidiu pentru această experiență minunată! Centrul Cultural „Elena Roizen ” vă așteaptă cu drag la alte activități frumoase!

Citeste mai departe
11 aug.
0

Astăzi, faleza parcului Ovidiu a fost locul unde cei mici și-au exprimat bucuria prin culori.

Copii au desenat, colorat, experimentat și ascultat povesti. Mulțumim frumos copiilor participanți, doamnelor bibliotecare pentru implicare și primăriei orașului Ovidiu pentru susținerea tuturor activităților desfășurate. Centrul Cultural „Elena Roizen ” vă așteptă și la alte activități pentru copii.💙OVIDIU

Citeste mai departe
17 mart.
0

#stamacasa Va invitam sa vizionati filmul documentar ”Elena Roizen” realizat de primaria Ovidiu !

Citeste mai departe
25 feb.
0

Astazi, de Dragobete, la Centrul Cultural „Elena Roizen” s-a desfășurat prima ediție a Proiectului educațional județean „Mândru sunt, că sunt român!, organizat de Grădinița P. P.” Licurici” din Ovidiu

Astazi, de Dragobete, la Centrul Cultural „Elena Roizen” s-a desfășurat prima ediție a Proiectului educațional județean „Mândru sunt, că sunt român!, organizat de Grădinița P. P.” Licurici” din Ovidiu, având ca parteneri 11 grădinițe din județul Constanța, care au primit ca premii diplome și trofee.
Acest proiect a luat naștere în an centenar și cu pași mici dar siguri a ajuns Proiect Județean cu sprijinul Inspectoratului Județean Constanța și a Primăriei orașului Ovidiu, cărora le mulțumim.
S-au alăturat parteneri de seamă : Universitatea „Ovidius” din Constanța, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Arheologie și Istorie Națională, Palatul Copiilor din Constanța și O. N. G. Inomar Cluster.
Felicităm cu această ocazie cadrele didactice, parinții și copiii care ne-au oferit momente de reală emoție și bucurie prin acest eveniment.
Toți participanții au fost premiați!

În materialele informative de mai jos, vă prezentăm măsurile de autoprotecție în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu Coronavirus.

Citeste mai departe
09 feb.
0

Trupa de dans “All 4 Dance” a Centrului Cultural Ovidiu, pe podiumul concursului Dance World Cup Romanian Qualifier

Trupa de dans “All 4 Dance” a Centrului Cultural Ovidiu, care a participat în acest week-end la cea de-a opta ediție a concursului național Dance World Cup Romanian Qualifier, a urcat pe podium la două categorii. Competiția a avut loc la Palatul National al Copiilor din București.

Astfel, trupa de dans din Ovidiu a câștigat Premiul II cu dansul “Țigănesc”la categoria Folklor National și Premiul II cu dansul” Colaj Modern”la categoria MTV Comercial.
Datorită punctajului cu care au fost notate, trupa s-a calificat în Finala Mondială a acestei competiții, care anul acesta are loc la Roma în perioada 25 iunie – 2 iulie.

Sursa: https://ziarulamprenta.ro

Citeste mai departe
30 nov.
0

Organizator evenimente si aranjamente florale

In perioada 05 – 20 decembrie ne gasiti la Targul de Craciun din orasul Ovidiu, zilnic intre orele 16.00 – 21.00.
Va asteptam! 🎄

By Molosag Carmen Decoratiuni

Citeste mai departe
30 nov.
0

Românismul a vibrat la unison în comunitatea ovidiană la aniversarea celor 101 ani de la Marea Unire

În semn de omagiu față de eroii și martirii neamului românesc care și-au jertfit viața pentru menținerea ființei naționale, românașii noștri ne-au încântat sufletele cu cântece, dansuri , scenete istorice, șezătoare literară, expoziții tematice. Trăiască România dodoloață ! LA MULȚI ANI ROMÂNIA! LA MULȚI ANI ROMÂNI!

Citeste mai departe
28 nov.
0

Astazi serbam 1 an de la inaugurarea Ansamblului statuar ‘’Poet Ovidiu’’!

Monumentul a fost inaugurat in pragul celor 3 momente istorice din anul 2018: 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso, Centenarul Marii Uniri și 140 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mama.

Este un proiect de suflet și de identitate locală ce s-a născut în atelierele de creație din orașul Ovidiu, la el contribuind alaturi de sculptorul Vladlen Babcinetchi si copiii din comunitatea noastra.

In doar 1 an de zile, monumentul a devenint cunoscut in Romania dar si peste granite aducand pentru noi ovidienii un motiv de mandrie culturala si istorica .

La multi ani ovidieni !!!

Citeste mai departe
14 nov.
0

O zi importantă pentru istoria ţării noastre este 14 noiembrie 1878. Ziua în care Dobrogea revenea la patria-mamă

În Proclamaţia către dobrogeni, viitorul rege Carol I spunea:

“Locuitori de orice naţionalitate şi religie, Dobrogea – vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân – de astăzi face parte din România. Voi de acum atârnaţi de un Stat unde nu voinţa arbitrară, ci numai legea dezbătută şi încuviinţată de naţiune hotărăşte şi o cârmuieşte. Cele mai sfinte şi mai scumpe bunuri ale omenirii: viaţa, onoarea şi proprietatea sunt puse sub scutul unei Constituţii pe care ne-o râvnesc multe ţări străine. Religiunea voastră, familia voastră, pragul casei voastre vor fi apărate de legile noastre şi nimeni nu le va putea lovi, fără a-şi primi legitima pedeapsă. Armata română, care intră în Dobrogea, nu are altă chemare decât a menţine ordinea şi, model de disciplină, de a ocroti paşnica voastră vieţuire. Salutaţi dar cu iubire drapelul român, care va fi pentru voi drapelul libertăţii, drapelul dreptăţii şi al păcii.(..)”).

În anii 1877 – 1878, s-a desfăşurat conflictul militar dintre Imperiul ţarist şi Imperiul otoman, al cărui principal scop a fost reorganizarea Ţărilor Balcanice. România a intrat în acest război pentru a-şi cuceri, pe câmpul de luptă, independenţa proclamată în ziua de 9 mai 1877. La Congresul de pace de la Berlin, desfăşurat în perioada 13 iunie – 13 iulie 1878, a fost recunoscută independenţa României, dar în mod condiţionat. Dobrogea şi Delta Dunării au intrat în componenţa statului român, însă, în schimbul lor, Rusia a luat statului român cele trei judeţe din sudul Basarabiei: Cahul, Bolgrad şi Ismail.”

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Citeste mai departe
1236912