Blog

17 mart.
0

#stamacasa Va invitam sa vizionati filmul documentar ”Elena Roizen” realizat de primaria Ovidiu !

Citeste mai departe
25 feb.
0

Astazi, de Dragobete, la Centrul Cultural „Elena Roizen” s-a desfășurat prima ediție a Proiectului educațional județean „Mândru sunt, că sunt român!, organizat de Grădinița P. P.” Licurici” din Ovidiu

Astazi, de Dragobete, la Centrul Cultural „Elena Roizen” s-a desfășurat prima ediție a Proiectului educațional județean „Mândru sunt, că sunt român!, organizat de Grădinița P. P.” Licurici” din Ovidiu, având ca parteneri 11 grădinițe din județul Constanța, care au primit ca premii diplome și trofee.
Acest proiect a luat naștere în an centenar și cu pași mici dar siguri a ajuns Proiect Județean cu sprijinul Inspectoratului Județean Constanța și a Primăriei orașului Ovidiu, cărora le mulțumim.
S-au alăturat parteneri de seamă : Universitatea „Ovidius” din Constanța, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Arheologie și Istorie Națională, Palatul Copiilor din Constanța și O. N. G. Inomar Cluster.
Felicităm cu această ocazie cadrele didactice, parinții și copiii care ne-au oferit momente de reală emoție și bucurie prin acest eveniment.
Toți participanții au fost premiați!

În materialele informative de mai jos, vă prezentăm măsurile de autoprotecție în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu Coronavirus.

Citeste mai departe
09 feb.
0

Trupa de dans “All 4 Dance” a Centrului Cultural Ovidiu, pe podiumul concursului Dance World Cup Romanian Qualifier

Trupa de dans “All 4 Dance” a Centrului Cultural Ovidiu, care a participat în acest week-end la cea de-a opta ediție a concursului național Dance World Cup Romanian Qualifier, a urcat pe podium la două categorii. Competiția a avut loc la Palatul National al Copiilor din București.

Astfel, trupa de dans din Ovidiu a câștigat Premiul II cu dansul “Țigănesc”la categoria Folklor National și Premiul II cu dansul” Colaj Modern”la categoria MTV Comercial.
Datorită punctajului cu care au fost notate, trupa s-a calificat în Finala Mondială a acestei competiții, care anul acesta are loc la Roma în perioada 25 iunie – 2 iulie.

Sursa: https://ziarulamprenta.ro

Citeste mai departe
30 nov.
0

Organizator evenimente si aranjamente florale

In perioada 05 – 20 decembrie ne gasiti la Targul de Craciun din orasul Ovidiu, zilnic intre orele 16.00 – 21.00.
Va asteptam! 🎄

By Molosag Carmen Decoratiuni

Citeste mai departe
30 nov.
0

Românismul a vibrat la unison în comunitatea ovidiană la aniversarea celor 101 ani de la Marea Unire

În semn de omagiu față de eroii și martirii neamului românesc care și-au jertfit viața pentru menținerea ființei naționale, românașii noștri ne-au încântat sufletele cu cântece, dansuri , scenete istorice, șezătoare literară, expoziții tematice. Trăiască România dodoloață ! LA MULȚI ANI ROMÂNIA! LA MULȚI ANI ROMÂNI!

Citeste mai departe
28 nov.
0

Astazi serbam 1 an de la inaugurarea Ansamblului statuar ‘’Poet Ovidiu’’!

Monumentul a fost inaugurat in pragul celor 3 momente istorice din anul 2018: 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso, Centenarul Marii Uniri și 140 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mama.

Este un proiect de suflet și de identitate locală ce s-a născut în atelierele de creație din orașul Ovidiu, la el contribuind alaturi de sculptorul Vladlen Babcinetchi si copiii din comunitatea noastra.

In doar 1 an de zile, monumentul a devenint cunoscut in Romania dar si peste granite aducand pentru noi ovidienii un motiv de mandrie culturala si istorica .

La multi ani ovidieni !!!

Citeste mai departe
14 nov.
0

O zi importantă pentru istoria ţării noastre este 14 noiembrie 1878. Ziua în care Dobrogea revenea la patria-mamă

În Proclamaţia către dobrogeni, viitorul rege Carol I spunea:

“Locuitori de orice naţionalitate şi religie, Dobrogea – vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân – de astăzi face parte din România. Voi de acum atârnaţi de un Stat unde nu voinţa arbitrară, ci numai legea dezbătută şi încuviinţată de naţiune hotărăşte şi o cârmuieşte. Cele mai sfinte şi mai scumpe bunuri ale omenirii: viaţa, onoarea şi proprietatea sunt puse sub scutul unei Constituţii pe care ne-o râvnesc multe ţări străine. Religiunea voastră, familia voastră, pragul casei voastre vor fi apărate de legile noastre şi nimeni nu le va putea lovi, fără a-şi primi legitima pedeapsă. Armata română, care intră în Dobrogea, nu are altă chemare decât a menţine ordinea şi, model de disciplină, de a ocroti paşnica voastră vieţuire. Salutaţi dar cu iubire drapelul român, care va fi pentru voi drapelul libertăţii, drapelul dreptăţii şi al păcii.(..)”).

În anii 1877 – 1878, s-a desfăşurat conflictul militar dintre Imperiul ţarist şi Imperiul otoman, al cărui principal scop a fost reorganizarea Ţărilor Balcanice. România a intrat în acest război pentru a-şi cuceri, pe câmpul de luptă, independenţa proclamată în ziua de 9 mai 1877. La Congresul de pace de la Berlin, desfăşurat în perioada 13 iunie – 13 iulie 1878, a fost recunoscută independenţa României, dar în mod condiţionat. Dobrogea şi Delta Dunării au intrat în componenţa statului român, însă, în schimbul lor, Rusia a luat statului român cele trei judeţe din sudul Basarabiei: Cahul, Bolgrad şi Ismail.”

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Citeste mai departe
21 oct.
0

Ansamblul statuar Poet Ovidiu – 28 noiembrie 2018

Citeste mai departe
03 oct.
0

Începând de astăzi, 02 octombrie 2019, timp de 3 zile la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are loc Sesiunea Internațională – PONTICA 2019

În cadrul acestui eveniment, primăria orașului Ovidiu a fost reprezentată de dl. primar George Scupra care a ținut o alocuțiune în cadrul lansării volumului de carte bilingv ( română – latină) – ,,Publius Ovidius Naso – Tristele și scrisori din Pont’’. Volumul de carte este o ediție limitată ce va fi distribuită doar anumitor instituții publice, universități și asociații de profil cu scopul de a fi păstrate și transmise generațiilor viitoare, pentru a păstra vie dovada latinității pe meleagurile noastre.

În discursul său dl. primar, pe langa prezentarea evenimentelor și activităților pe care primăria Ovidiu le-a organizat pentru omagierea legăturii dintre orașul Ovidiu și poetul latin, a ținut sa specifice faptul că:

,, Noi locuitorii singurului oraș din lume ce poartă numele marelui poet ne mândrim că în ultimii 3 ani am reușit să fim identificați pe plan local, național dar și internațional ca ovidieni și nu ca ovideni, așa cum eram numiți până nu demult’’ ( primar, George Scupra)

Citeste mai departe
23 sept.
0

ANUNT DE INTERES GENERAL❗️

In data de 05 octombrie 2019 la Centrul Cultural ”Elena Roizen” va avea loc Gala de lansare a filmului ,,Intre Chin si Amin” ( regizor Toma Enache)

✅ora 17:00 – Gala de premiere
✅ora 19:00 – proiectie film ( accesul publicului este GRATUIT si se va face numai in baza unei rezervari telefonice la nr. 0787 815 248 in perioada 21 sept – 02 oct )
*locuri limitate – 200 persoane in ordinea rezervarilor ( numai pentru locuitorii de pe raza UAT Ovidiu )

Citeste mai departe
1236912