Circulatie rutiera

UN DECENIU DE EDUCATIE RUTIERA LA CENTRUL CULTURAL OVIDIU

În toamna anului 1999 la propunerea învatatorului, proaspat pensionar, Gheorghe Oprea si cu întelegerea conducerii Centrului Cultural Ovidiu si a Primariei Ovidiu s-a înfiintat cercul de educatie rutiera care îsi desfasoara activitatea de 11 ani si contribuie la prevenirea si reducerea accidentelor turiere în orasul Ovidiu.

Astfel an de an frecventeaza cursurile de legislatie rutiera tot mai multi copii din clasele a III-a, a IV-a, a V-a si a VI-a.

Asa se explica faptul ca în orasul Ovidiu, oras strabatut de drumul european E60, cu un trafic rutier infernal mai ales în perioada sezonului estival nu au mai avut loc accidente rutiere în rândul copiilor de vârsta scolara.

Cursurile de legislatie rutiera sunt completate de dirijarea pietonilor la trecerile de pietoni din localitate de catre elevii care frecventeaza cursurile si se finalizeaza cu instruirea si pregatirea patrulei scolare de circulatie care în fiecare an s-a prezentat la toate concursurile de „ EDUCATIE RUTIERA – EDUCATIE PENTRU VIATA” judetene, interjudetene si nationale.

Ca palmares în ultimii 10 ani Cercul de educatie rutiera Ovidiu de 8 ori s-a clasat pe locul I la etapele judetene si de 2 ori pe locul II a participat la concursurile interjudetene de la SATU MARE ( 3 editii); VASLUI ( 5 editii); PALATUL NATIONAL AL COPIILOR BUCURESTI ( 2 editii), ARGES ( 1 editie); ALBA ( 1 editie), timp de 8 ani – reprezentând judetul Constanta la etapa nationala.

Cercul de educatie rutiera pentru a-si desfasura activitatea dispune de conditii excelente fara de care nu si-ar atinge scopul. Astfel are costume specifice activitatii de mic agent de circulatie ( caschete, veste reflectorizante, palete stop si manusi albe, patru biciclete , casca, cotiere, genunchiere, manusi) si un platou asfaltat pe care s-a putut amenaja un poligon de îndemânare a bicicletei cu cele 13 obstacole conform regulamentului national al concursului „EDUCATIE RUTIERA – EDUCATIE PENTRU VIATA” si un parc scoala cu 35 de indicatoare în care elevii învata sa respecte regulile de circulatie cu bicicleta.

Începând cu anul 2007, la Centrul Cultural a intrat în traditie organizarea si desfasurarea concursului interjudetean „ EDUCATIE RUTIERA – EDUCATIE PENTRU VIATA – CUPA OVIDIUS”.