Teatru muzical

“Copiii marii”

RALUCA DARABAN,CONSTANTA

PROFESOR DE EDUCATIE MUZICALA, PIAN TEHNIC, TEATRU MUZICAL, CANTO

Colaborarea cu CENTRUL CULTURAL din orasul Ovidiu am inceput-o in anul 2009, cu un proiect de teatru muzical, care sa atraga copiii prin activitati distractiv-educative, ajutand si la dezvoltarea lor atat intelectuala, cat si fizica.

Am inceput activitatea cu un numar de 15 copii, ca pe parcurs, trupa noastra de teatru muzical “COPIII MARII”, sa ajunga la un numar de 30 de copii. Activitatea noastra a inceput prin participarea la spectacole organizate de catre primaria orasului cu diferite ocazii ( Craciun, Paste, Zilele Orasului etc.) si am continuat cu organizarea unor spectacole proprii : IN NOAPTEA DE CRACIUN, INVITATIE IN PADURE, CAND NU ESTI COPIL CUMINTE, CARNAVALUL PERSONAJELOR DE POVESTE, VARCOLACII CARE AU MANCAT LUNA, DE ZIUA MAMEI, SPECTACOLUL PRIMAVERII, E ZIUA LUI MOS MARTIN, NEXT DIVA CONTEST, MAX SI FAX, CAPRA CU TREI IEZI, D-L GOE, E VREMEA IEPURASULUI, ALBA CA ZAPADA, TOCILARE VS. POPULARE

Cursantii sunt elevi cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani. Dupa 3 ani de curs, participantii primesc diplome de “ACTOR DEBUTANT”.

In anul 2010 mi s-a propus initierea a inca 2 cursuri: PIAN TEHNIC si CANTO. In cadrul acestor cursuri s-au inscris 20 de copii, iar in anul 2014 am ajuns la un numar de 45 de cursanti. Cu cei mai bine pregatiti cursanti de la clasa de canto « COPIII MARII », am participat la Festivalul de muzica usoara pentru copii « Mladite Dunarene » Harsova 2013, concursul “Vocile Vacantei” 2013 si preselectia pentru concursul organizat de televiziunea Kanal D – KIDSING 2014, castigata de Diana Cicîrîc. In trecut, lectiile de pian au reprezentat o parte esentiala a educatiei copiilor. Astazi, mult mai putini copii invata sa cante la pian, desi avantajele cursurilor de pian sunt numeroase.

Chiar daca nu toti copiii care iau lectii de pian vor avea o cariera muzicala, exista o serie de avantaje pe care aceste cursuri le aduc in dezvoltarea copilului. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre ele.
  1. Este stimulata sensibilitatea auditiva.
  2. Copilul isi dezvolta motricitatea fina.
  3. Copilul invata despre rabdare si perseverenta.
  4. Sunt stimulate atentia si memoria.
  5. Spiritul de competitie este dezvoltat.
  6. Cultura generala

Muzica este arta ce se adreseaza sufletului dincolo de cuvinte.

Scopul educatiei muzicale si artistice consta în dezvoltarea sensibilitatii estetice a copiilor, a capacitatilor de receptare si exprimare muzicala.

Cursul de canto, poate constitui o baza solida pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, punandu-le ȋn valoare un doar calitatile vocale native, dar si pe cele interpretative si scenice.

PROGRAM DE ACTIVITATE:

MARŢI – 15.00 – 20.00

VINERI – 15.00 – 20.00

SÂMBĂTĂ – 10.00 – 14.00