Duminica – 30 iunie – Parc Faleza Lac

Demers cultural al artistei Zoița-Nicoleta Panciu la zilele Orasului Ovidiu, Expoziție de pictură ,, Orizont marin”.

Artist plastic doctorand la Universitatea Națională de Arte ,, George Enescu”, din Iași si Facultatea de Arte vizuale și Design.

Lucrările sunt realizate în urma activități de
cercetare artistică și îmbină elemente decorative și structuri plastice marine, diversificate într-o varietate artistică a actului creator vizual. Acest proiect expozițional ,,Orizont marin,, este susținut de Primăria orasului Ovidiu. Conceptul de ,,Orizont marin,, evidențiază rolul esențial al lucrărilor mele, albastrul mării, puritatea apei, scoica sufletului, vârtejul apei, forma personajului, natura sunt o definire a
sufletului meu.

Evidențiez prin lucrările expuse conceptul marin, într-o varietate proprie a artei contemporane. Trăirea personajelor din compoziție, albastrul marin, transfigurate într-o lume fantastică marină, sper să încânte publicul orasului Ovidiu.

În demersul Școlii Doctorale am avut o bursă doctorală POSDRU de cercetare științifică și artistică din partea Institutului de Cercetare a Calității Vieții și Academia Română București și bineînțeles sprijinul Universități Naționale de Arte,, George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, coordonator științific de doctorat prof.univ.dr. Valentin Sava ocupând un rol important în demersul meu științific și artistic.
Am participat la foarte multe activități și proiecte culturale fiind implicată în diferite proiecte artistice,obtinand diplome naționale și internaționale.

Totodata am obtinut premiul de excelență pentru rezultate științifice și artistice al Institutului de Cercetare a Calității Vieții și al Academiei Române București în cadrul proiectului POSDRU, expoziții de pictură, colaborator și consultant artististic Eurostar România, specialist în cultură și artă la Mnisterul Culturii.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.