Festivalul ,,ELENA ROIZEN” 2014

Trofeul „Elena Roizen” a ajuns la Salaj

 

Dupa doua zile cu emotii intense atat pentru concurenti, cat si pentru organizatori, cea de-a VII-a editie a Festivalului Cantecului Popular „Elena Roizen” a ajuns la final. Momentul mult-asteptat a avut loc, ieri, pe scena situata in aer liber langa Centrul Cultural Ovidiu, partener al evenimentului organizat de Primaria si Consiliul Local Ovidiu. Juriul prezidat de dirijorul Madalin Voicu a acordat, in total, zece premii si doua mentiuni. Cel mai ravnit premiu al festivalului a fost Trofeul „Elena Roizen”, care, anul acesta, a luat drumul Salajului, fiind castigat de Denisa Minodora Rolnic, de 18 ani, care a cucerit publicul si juriul cu vocea sa deosebita. Premiul I i-a fost acordat constantencei Adriana Georgiana Sofica, iar Premiul al II-lea a fost obtinut de doljeanul Liviu Olteanu. Pe cea de-a treia treapta a podiumului s-a clasat Tudorita Cociorva din Suceava. Mentiuni au primit Ioana Cristina Vlad din Maramures si Catalina Florinela Rotaru din Suceava.

In cadrul festivalului „Elena Roizen” au fost acordate si distinctii speciale. Astfel, Premiul Fundatiei Internationale „Ion Voicu” i-a fost oferit tinerei Vasilica Larisa Uta din Baia Mare. Anul acesta, premiul acordat de familia Roizen a ajuns la constanteanca Sirin Narenji. Premiul Radio Neptun a ajuns la Georgiana Paduraru din Bacau, iar premiul de popularitate i-a fost oferit lui Bogdan Bratec din Suceava.

De asemenea, constanteanul Laurentiu Ionut Petreaca si-a adjudecat Premiul Special al Juriului, iar Tereza Catalina Alexa din Constanta a obtinut premiul oferit de organizatori. „OMUL MOARE CÂND I SE STINGE AMINTIREA” De la aceasta editie a Festivalului „Elena Roizen” nu a lipsit, nici de aceasta data, sotul regretatei interprete, profesorul Marcel Roizen. „Eu sunt invitat permanent aici, de sapte ani. Am participat la fiecare editie, nu numai prin prezenta, ci si sufleteste. Omul nu moare atunci cand moare, ci moare atunci cand i se stinge amintirea. Noi o pomenim aici pe Elena in fiecare an, cu participanti, cu premii, cu un public care este constant prezent. Intotdeauna am grija sa incurajez publicul sa vina, sa-i multumesc pentru iubirea neconditionata pentru „fiica satului”, Elena Roizen. Pe mormantul vechilor egipteni scrie asa: „Pomeneste-ma si voi trai!”. Exact asta facem noi: pomenind-o, ea traieste. Eu peste tot sustin ca

Elena n-a murit. Ea e in sufletul tuturor, tocmai prin ce ne-a lasat noua, iubitorilor de folclor”, a spus sotul artistei, Marcel Roizen. FESTIVAL DE AMPLOARE Prezent la eveniment, primarul orasului Ovidiu, George Scupra, a spus: „Suntem la cea de-a VII-a editie a Festivalului Cantecului Popular „Elena Roizen”, un motiv de sarbatoare pentru Ovidiu, dar si la Zilele Orasului Ovidiu, editia a VI-a. In acest an, consider ca ne-am mobilizat exemplar, organizand un festival de amploare”. „Festivalul incepe sa creasca nu datorita prestigiului, pentru ca prestigiu exista deja, dar mai ales datorita interesului pe care il arata concurentii care vin din toate zonele tarii si sunt foarte bine pregatiti. Aceasta editie a fost chiar una de exceptie, cu tineri care au avut un repertoriu fabulos si prestatii profesioniste”, a spus presedintele juriului, dirijorul si senatorul Madalin Voicu. 

 

TROFEUL „ ELENA ROIZEN”DUMITRU GABRIEL MARINEL (ARGES)

PREMIUL IBURU LAVINIA COSMINA (TIMIS)

PREMIUL IILEHACI PETRICA VICTOR (SUCEAVA)

PREMIUL IIICHINDRIS IOANA ALEXANDRA (MARAMURES)

MENŢIUNEMOISIL VICTORIA (BISTRITA)

MENŢIUNEOLARU CARMEN NICOLETA (BRASOV)

 

PREMIUL FAMILIEI ROIZENSOFICA ADRIANA GEORGIANA (CONSTANTA)

PREMIUL JURIULUIBALEANU NARCISA MADALINA (MEHEDINTI)

PREMIUL  RADIO -CONSTANTADIRSTAR IOANA (COVASNA)

PREMIUL RADIO – NEPTUNURSACHI CAMELIA (SUCEAVA)